Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z żołądków kurczęcych bez podsmażania.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
1. Żołądki wymoczyć w wodzie, następnie dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki. 2. Pokrojone żołądki wrzucić do garnka i zalać wrzątkiem. Dodać pokrojone w plasterki marchewki oraz resztę warzyw i przypraw. 3. Gotować na małym ogniu do miękkości. 4. Jeżeli jest potrzeba, odebrać nadmiar wywaru. W celu zagęszczenia rozrobić w filiżance ok. łyżkę mąki ziemniaczanej w ok. 3 łyżkach zimnej wody i wlewać cały czas mieszając do gotującego się gulaszu. W razie potrzeby czynność powtórzyć.