Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste pieprzne danie ,smakuje zarówno z ziemniakami jak i makaronem pappardelle.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Żołądki czyścimy ,zalewamy bulionem drobiowym ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i łyżeczkę soli. Gotujemy 2 godz. na małym ogniu. Wyjmujemy żołądki ,kroimy w paski. Cebule obieramy ,kroimy w dużą kostkę ,dodajemy do bulionu i dusimy 15 min. Następnie wrzucamy pokrojone żołądki i zagęszczamy sos. Na koniec dodajemy posiekaną natkę ,doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu.