Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz zwykle podajemy z pieczywem - to moja na szybko wymyślona wariacja ;) Miałam ugotowane ziemniaki, połówkę młodej kapusty i żadnego pomysłu na ich spożytkowanie... muszę przyznać, że wyszło z tego całkiem smaczne danie :)
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9051
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1014
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 230
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 81
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9051
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1014
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 230
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 81
Składniki
Mięso kroimy w niedużą kostkę, zasypujemy pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa. Mieszamy dokładnie i wstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy, kroimy w równe kawałki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, po ugotowaniu przepuszczamy je przez praskę. Kapustę siekamy i sparzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim mięso na rumiano, przekładamy do rondla. Na tej samej patelni przesmażamy cebulę pokrojoną w piórka i dodajemy ją do mięsa. Podlewamy wodą ( 1- 1,5 szklanki ) i dusimy pod przykryciem do chwili aż mięsko będzie miękkie. Doprawiamy całość do smaku. Mąkę rozrabiamy z niedużą ilością wody i zagęszczamy nią gulasz. Na koniec dorzucamy natkę pietruszki i jeszcze raz mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy na nie mniej więcej połowę ziemniaków, ciasno je ugniatając. Teraz wykładamy gulasz, na niego kapustę i resztę ziemniaków. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 40-50 minut.