Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny gulasz z dowolnego mięsa zapiekany z warzywami
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6374
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6374
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Dowolne gulaszowe mięso, najlepsza jest łopatka, bo jest kleista i poprzerastana, bądź golonka z indyka, obieramy z kości. Miałam łopatkę jagnięcą, ładniejsze kawałki pokroiłam w kostkę, gorsze kawałki poszły na mięso mielone, a kości na bulion.
Mięso posypałam przyprawami i wymieszałam, potem je obsmażyłam na rumiano z każdej strony.
Obsmażone mięso przemieszałam z grubo pokrojonymi warzywami w naczyniu do zapiekania i podlałam to szklanką wina i łyżką wazową bulionu- w zależności od potrzeb, niedobór płynu można uzupełnić też wodą.
Całość pod przykryciem piekłam przez 2 godziny , najpierw 30minut w 180 a resztę czasu w 160 stopniach. Mięso będzie bardzo delikatne, warzywa zachowają swój kształt a wszystko będzie miało niesamowity aromat. Smacznego!