Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny gulasz z dowolnego mięsa zapiekany z warzywami
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6890
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5062
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1977
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6890
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5062
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1977
Składniki
Dowolne gulaszowe mięso, najlepsza jest łopatka, bo jest kleista i poprzerastana, bądź golonka z indyka, obieramy z kości. Miałam łopatkę jagnięcą, ładniejsze kawałki pokroiłam w kostkę, gorsze kawałki poszły na mięso mielone, a kości na bulion.
Mięso posypałam przyprawami i wymieszałam, potem je obsmażyłam na rumiano z każdej strony.
Obsmażone mięso przemieszałam z grubo pokrojonymi warzywami w naczyniu do zapiekania i podlałam to szklanką wina i łyżką wazową bulionu- w zależności od potrzeb, niedobór płynu można uzupełnić też wodą.
Całość pod przykryciem piekłam przez 2 godziny , najpierw 30minut w 180 a resztę czasu w 160 stopniach. Mięso będzie bardzo delikatne, warzywa zachowają swój kształt a wszystko będzie miało niesamowity aromat. Smacznego!