Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz zapiekany

Gulasz zapiekany

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 11575

Dodano:

Odsłon: 262

Przepyszny gulasz z dowolnego mięsa zapiekany z warzywami

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dowolne gulaszowe mięso, najlepsza jest łopatka, bo jest kleista i poprzerastana, bądź golonka z indyka, obieramy z kości. Miałam łopatkę jagnięcą, ładniejsze kawałki pokroiłam w kostkę, gorsze kawałki poszły na mięso mielone, a kości na bulion.

  2. Mięso posypałam przyprawami i wymieszałam, potem je obsmażyłam na rumiano z każdej strony.

  3. Obsmażone mięso przemieszałam z grubo pokrojonymi warzywami w naczyniu do zapiekania i podlałam to szklanką wina i łyżką wazową bulionu- w zależności od potrzeb, niedobór płynu można uzupełnić też wodą.

  4. Całość pod przykryciem piekłam przez 2 godziny , najpierw 30minut w 180 a resztę czasu w 160 stopniach. Mięso będzie bardzo delikatne, warzywa zachowają swój kształt a wszystko będzie miało niesamowity aromat. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 28 stycznia 2018 nie dawalam faworkow, bo bardzo duzo ich jest na smakerze, taki czas faworkowy, ale jak tak piszesz:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 28 stycznia 2018 Szukam u Ciebie faworkow, moze juz jest przepis, a przeoczylam :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń