Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ze schabu to prosty w przygotowaniu posiłek dla całej rodziny, który świetnie pasuje do ziemniaków, kaszy czy ryżu. Z powodzeniem możesz dodać do dania także ulubione warzywa, zmieniając smak dania i dopasowując je do własnych potrzeb. Ten gulasz jest przykładem na to, że przygotowanie smacznego obiadu nie wymaga użycia wielu składników czy drogich dodatków.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22866
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1860
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4811
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22866
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1860
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4811
Składniki
Przygotuj mięso. Schab umyj i pokrój na kotlety. Posyp je pieprzem i solą, a następnie obtocz w mące. Usmaż kotlety na oleju na delikatnie złoty kolor. Zdejmij mięso z patelni i odstaw do ostudzenia. Mięso pokrój w paski o szerokości ok. 2 cm.
Przygotuj sos. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni po mięsie. Przełóż ją do garnka razem z podsmażonym wcześniej schabem. Całość zalej bulionem i dodaj wszystkie przyprawy. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.
Odlej kilka łyżek sosu do szklanki i wymieszaj je z mąką. Przelej je z powrotem do gulaszu i wymieszaj. Gulasz ze schabu podawaj na ciepło, z dodatkiem ulubionego dodatku skrobiowego i surówką.