Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ze schabu to prosty w przygotowaniu posiłek dla całej rodziny, który świetnie pasuje do ziemniaków, kaszy czy ryżu. Z powodzeniem możesz dodać do dania także ulubione warzywa, zmieniając smak dania i dopasowując je do własnych potrzeb. Ten gulasz jest przykładem na to, że przygotowanie smacznego obiadu nie wymaga użycia wielu składników czy drogich dodatków.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98969
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5077
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5905
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98969
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5077
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5905
Składniki
Przygotuj mięso. Schab umyj i pokrój na kotlety. Posyp je pieprzem i solą, a następnie obtocz w mące. Usmaż kotlety na oleju na delikatnie złoty kolor. Zdejmij mięso z patelni i odstaw do ostudzenia. Mięso pokrój w paski o szerokości ok. 2 cm.
Przygotuj sos. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni po mięsie. Przełóż ją do garnka razem z podsmażonym wcześniej schabem. Całość zalej bulionem i dodaj wszystkie przyprawy. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.
Odlej kilka łyżek sosu do szklanki i wymieszaj je z mąką. Przelej je z powrotem do gulaszu i wymieszaj. Gulasz ze schabu podawaj na ciepło, z dodatkiem ulubionego dodatku skrobiowego i surówką.