Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zjadane chętnie zarówno przez dzieci jak i dorosłych.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3550
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 456
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 177
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5580
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1143
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3550
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 456
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 177
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5580
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1143
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Składniki
Mięso pokroić w cienkie, niezbyt duże kawałki. Przełożyć do miski. Wymieszać z przyprawami i olejem. Odstawić na godzinę do lodówki. Rozgrzać suchą patelnię (nie dodajmy już żadnego tłuszczu) i smażymy mięso na dość silnym ogniu -cały czas mieszając. Mięso powinno być lekko zrumienione. Sałatę lodową kroimy i łączymy z pokrojonym ogórkiem i pomidorami koktajlowymi. Jogurt łączymy z majonezem (można dodać przeciśnięty ząbek czosnku). Doprawiamy i dokładnie ale delikatnie mieszamy . Całość podajemy z frytkami.