Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustkę młoda każdy lubi z nas, Gyrosa również, postanowiłam zmieszać i zrobić dwa w jednym. Wyszło pyszne.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 967
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13574
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 967
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13574
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, następnie gotujemy w osolonej wodzie
Kapustę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Kapustę doprawiamy pieprzem oraz solą.
Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą gyros i solą.
Ziemniaki po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
Do kapusty wlewamy śmietanę.
Następnie kapustę łączymy w mięsem, chwilkę zagotować.
Przekładamy na ziemniaki.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch zapiekanki.
Zapiekamy 30 minut w 180°C. Danie gotowe. Smacznego.