Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustkę młoda każdy lubi z nas, Gyrosa również, postanowiłam zmieszać i zrobić dwa w jednym. Wyszło pyszne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, następnie gotujemy w osolonej wodzie
Kapustę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Kapustę doprawiamy pieprzem oraz solą.
Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą gyros i solą.
Ziemniaki po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
Do kapusty wlewamy śmietanę.
Następnie kapustę łączymy w mięsem, chwilkę zagotować.
Przekładamy na ziemniaki.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch zapiekanki.
Zapiekamy 30 minut w 180°C. Danie gotowe. Smacznego.