Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-09-2010
Smaczne i zdrowe danie
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 498
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 944
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 231
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 498
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 944
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 231
Składniki
Papryki posmarowac 1/2 lyzeczki oliwy i opiec w piekarniku lub na grillu az skorka bedzie czarna. Nastepnie owinac sciereczka.Po uplywie kilku minut obrac ze skorki i pokroic w paseczki.
Na pozostalej oliwie usmazyc szalotke i czosnek (okolo 1-2min) Nastepnie dodac pomidory, wino, koncentrat i bazylie (suszona i swieza) , posolic. Dusic na malym ogniu okolo 10min. Rybe usmazyc na patelni bez tluszczu okolo (6-7min)
Na talerzu ulozyc paski papryki, na to polozyc rybe i udekorowac sosem i oliwkami Jesli ktos woli moze dodac oliwki wraz z pomidorami i dusic wszystko razem.