Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na niebanalne i finezyjne połączenie ryby oraz mięsa. Smak delikatnego mięsa halibuta podkreśla wędzony boczek oraz gęsty sos chrzanowy. Halibut to jedna z moich ulubionych ryb, którą cenię za smak oraz wysoką zawartość białka, a w zestawieniu z boczkiem i chrzanowym sosem smakuje wybornie. Smacznie polecam! :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 918
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4551
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1169
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 918
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4551
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1169
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
Oczyszczone filety z halibuta dzielimy na mniejsze kawałki, które oprószamy solą i pieprzem cytrynowym. Każdy kawałek owijamy w plastry boczku, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut. * Jeśli lubimy mocno przyrumieniony boczek, to wcześniej delikatnie obsmażamy filety na patelni.
Następnie przygotowujemy sos chrzanowy. Na rozgrzanym maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, śmietanę, miód oraz 2 łyżki chrzanu i dusimy wszystko przez chwilę do momentu delikatnego zgęstnienia sosu. Całość doprawiamy solą, gałką muszkatołową i białym pieprzem. Danie świetnie komponuje się ze świeżym pieczywem.