Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na niebanalne i finezyjne połączenie ryby oraz mięsa. Smak delikatnego mięsa halibuta podkreśla wędzony boczek oraz gęsty sos chrzanowy. Halibut to jedna z moich ulubionych ryb, którą cenię za smak oraz wysoką zawartość białka, a w zestawieniu z boczkiem i chrzanowym sosem smakuje wybornie. Smacznie polecam! :)
Polecam.
Odsłon: 302
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 299
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 201
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 302
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 299
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 201
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 131
Składniki
Oczyszczone filety z halibuta dzielimy na mniejsze kawałki, które oprószamy solą i pieprzem cytrynowym. Każdy kawałek owijamy w plastry boczku, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut. * Jeśli lubimy mocno przyrumieniony boczek, to wcześniej delikatnie obsmażamy filety na patelni.
Następnie przygotowujemy sos chrzanowy. Na rozgrzanym maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, śmietanę, miód oraz 2 łyżki chrzanu i dusimy wszystko przez chwilę do momentu delikatnego zgęstnienia sosu. Całość doprawiamy solą, gałką muszkatołową i białym pieprzem. Danie świetnie komponuje się ze świeżym pieczywem.