Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)
Por kroimy w półkrążki i szklimy je na maśle, a następnie zalewamy bulionem i dusimy przez chwilę. Dodajemy śmietanę oraz przyprawy i zagotowujemy. Sos ściągamy z ognia, dodajemy żółtka i energicznie mieszamy.
Oczyszczoną rybę oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, imbirem oraz ziołami prowansalskimi i układamy ją w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzch ryby również układamy kawałek masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy od 15 do maksymalnie 20 minut. Gotową rybę układamy na sosie porowym i podajemy np. z puree ziemniaczanym.
Życzę smacznego! :)
Niezwykle łatwy i szybki przepis na dorsza w pikantnym sosie pomidorowym auto...
Odsłon: 8897
Bardzo smaczny dorsz w łagodnym sosie pomidorowym z papryką i cebulą.
Odsłon: 1428
smażona rybka z sosem na bazie passaty,mascarpone i oliwy z oliwek,delikatna...
Odsłon: 1946
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 225
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 29
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 103
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 129
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 105
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 200
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 225
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 29
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 103
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 129
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 105
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 200
Składniki
Por kroimy w półkrążki i szklimy je na maśle, a następnie zalewamy bulionem i dusimy przez chwilę. Dodajemy śmietanę oraz przyprawy i zagotowujemy. Sos ściągamy z ognia, dodajemy żółtka i energicznie mieszamy.
Oczyszczoną rybę oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, imbirem oraz ziołami prowansalskimi i układamy ją w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzch ryby również układamy kawałek masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy od 15 do maksymalnie 20 minut. Gotową rybę układamy na sosie porowym i podajemy np. z puree ziemniaczanym. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burger Elvisa Presleya
Dania główne
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Dania główne
PYSZNA MARYNATA DO KURCZAKA / INDYKA
Dania główne
Spaghetti cytrynowe. Danie w mniej niż 15 minut.
Burger Elvisa Presleya
Królewski burger z nietypowymi dodatkami. Nieoczywiste połączenie mięsa wołow...
Odsłon: 42
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste danie wegetariańskie i bezglutenowe...
Odsłon: 185