Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8728
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7420
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5072
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328132
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8728
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7420
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5072
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328132
Składniki
Por kroimy w półkrążki i szklimy je na maśle, a następnie zalewamy bulionem i dusimy przez chwilę. Dodajemy śmietanę oraz przyprawy i zagotowujemy. Sos ściągamy z ognia, dodajemy żółtka i energicznie mieszamy.
Oczyszczoną rybę oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, imbirem oraz ziołami prowansalskimi i układamy ją w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzch ryby również układamy kawałek masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy od 15 do maksymalnie 20 minut. Gotową rybę układamy na sosie porowym i podajemy np. z puree ziemniaczanym. Życzę smacznego! :)