Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ryba w roli głównej w towarzystwie warzyw i lekkiego dipu musztardowego. Zapraszam na filety z halibuta owinięte w plastry szynki parmeńskiej. Połączenie delikatnej ryby z wyrazistością tradycyjnej włoskiej szynki oraz rozpływający się w ustach serowy środek to połączenie, które trzeba wypróbować. Całość świetnie komponuje się z musztardowym dipem na bazie jogurtu oraz zdrową porcją duszonych warzyw.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 432
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6827
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242372
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 432
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6827
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242372
Składniki
Oczyszczone i pozbawione skóry filety z halibuta układamy na rozłożonych plastrach szynki parmeńskiej, oprószamy je lekko przyprawą do ryb i posiekanym koperkiem. Na brzeg układamy kawałek mozzarelli i zawijamy. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy je oliwą z oliwek. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy około 25 do 30 minut.
Por kroimy w krążki i szklimy go na oliwie z oliwek, następnie dodajemy marchewkę pokrojoną w plastry, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem około 7 minut. Po tym czasie dodajemy plastry cukinii, ponownie podlewamy odrobiną wody, dodajemy sól, pieprz oraz zioła prowansalskie i dusimy jeszcze chwilę, aby marchewka i cukinia były odpowiednio miękkie (najlepiej al dente).
Jogurt naturalny mieszamy z dwoma łyżkami musztardy kremskiej (słodka i dość ostra) oraz oliwą z oliwek. W razie konieczności doprawiamy dip solą. Upieczone roladki podajemy z dipem musztardowym i duszonymi warzywami. Życzę smacznego! :)