Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba z chrupiącym pistacjowym wierzchem.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93843
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2705
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3530
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1626
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2299
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93843
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2705
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3530
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1626
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2299
Składniki
Filet płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem. Pistacje bardzo drobno siekamy ,prażymy na suchej patelni ,mieszamy z bułką tartą ,posiekanymi szalotkami i czosnkiem ,skórką z cytryny ,posiekaną natką i oliwą. Wierzch ryby obkładamy panierką i układamy na naoliwioną blaszkę skórą do dołu. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy na środkowej półce 10 min. Następnie włączamy funkcję grilla (można dać też na najwyższą półkę) i pieczemy 4-5 min. Rybę podałem ze szparagami smażonymi na maśle z dodatkiem czosnku i ziemniakami z koperkiem.