Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba z chrupiącym pistacjowym wierzchem.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 186
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1775
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3330
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26836
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 186
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1775
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3330
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26836
Składniki
Filet płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem. Pistacje bardzo drobno siekamy ,prażymy na suchej patelni ,mieszamy z bułką tartą ,posiekanymi szalotkami i czosnkiem ,skórką z cytryny ,posiekaną natką i oliwą. Wierzch ryby obkładamy panierką i układamy na naoliwioną blaszkę skórą do dołu. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy na środkowej półce 10 min. Następnie włączamy funkcję grilla (można dać też na najwyższą półkę) i pieczemy 4-5 min. Rybę podałem ze szparagami smażonymi na maśle z dodatkiem czosnku i ziemniakami z koperkiem.