Do góry

Dania główne Przepis na:

Halibut z pistacjową panierką

Halibut z pistacjową panierką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51841

Dodano:

Odsłon: 38334

Pyszna ryba z chrupiącym pistacjowym wierzchem.

Składniki

  • 600 g filetu z halibuta (ze skórą)
  • 10 łyżek rozdrobnionych pistacji
  • 10 łyżek bułki tartej
  • 2 szalotki
  • ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 5 łyżek natki pietruszki
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Halibut z pistacjową panierką

Przygotowanie

  1. Filet płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem.
    Pistacje bardzo drobno siekamy ,prażymy na suchej patelni ,mieszamy z bułką tartą ,posiekanymi szalotkami i czosnkiem ,skórką z cytryny ,posiekaną natką i oliwą. Wierzch ryby obkładamy panierką i układamy na naoliwioną blaszkę skórą do dołu. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy na środkowej półce 10 min. Następnie włączamy funkcję grilla (można dać też na najwyższą półkę) i pieczemy 4-5 min.
    Rybę podałem ze szparagami smażonymi na maśle z dodatkiem czosnku i ziemniakami z koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 16 maja 2014 Wspaniałe danie i tak pięknie podane.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 maja 2014 taka rybka w takiej panierce to sama rozkosz dla podniebienia:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 16 maja 2014 Rybka, szparagi....nie wypada mlaskać w towarzystwie, ale sobie pomlaskam, mniam, mniam, mniam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 16 maja 2014 Wspaniały, cudowny - po prostu niebo dla podniebienia! :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń