Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba z chrupiącym pistacjowym wierzchem.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15406
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15406
Składniki
Filet płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem. Pistacje bardzo drobno siekamy ,prażymy na suchej patelni ,mieszamy z bułką tartą ,posiekanymi szalotkami i czosnkiem ,skórką z cytryny ,posiekaną natką i oliwą. Wierzch ryby obkładamy panierką i układamy na naoliwioną blaszkę skórą do dołu. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy na środkowej półce 10 min. Następnie włączamy funkcję grilla (można dać też na najwyższą półkę) i pieczemy 4-5 min. Rybę podałem ze szparagami smażonymi na maśle z dodatkiem czosnku i ziemniakami z koperkiem.