Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ryby, a w szczególności halibuta, którego cenię za wysoką zawartość białka oraz aminokwasów egzogennych. Jest to ryba, która zawartością białka spokojnie może zastąpić drób lub czerwone mięso. Dodatkowo halibut zawiera sporo kwasów omega-3, potas, selen, fosfor oraz witaminy z grupy B, a także cenną witaminę D. Dzisiaj zapraszam na jego niezwykle soczystą i finezyjną odsłonę, której smaku dodaje serowo - pieczarkowa kołderka, a także aromatyczny tymianek.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424848
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424848
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Filet z halibuta dzielimy na mniejsze kawałki, które oprószamy przyprawą do ryb, a następnie obtaczamy je w mące, jajku wymieszanym z sosem sojowym oraz bułce tartej. Filety obsmażamy po 2 minuty z każdej strony na kozim maśle.
Pieczarki obieramy, pozbawiamy nóżek i smażymy na maśle do momentu odparowania wody i ich delikatnego przyrumienienia.
Na podsmażone filety halibuta układamy plastry mozzarelli, a na nich pieczarki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 13 minut (na 5 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg z górną grzałką). Upieczone ryby posypujemy świeżym tymiankiem.
Gotowy halibut świetnie komponuje się ze świeżym pieczywem. Ja podałam go z pieczonymi ziemniaczkami, sosem śmietanowo - pieczarkowym oraz bukietem surówek. Życzę smacznego! :)