Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Halloumi to cypryjski ser z mleka owczego, z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Ser ten ma zwartą konsystencję, dlatego świetnie nadaje się do smażenia lub grillowania. Ja proponuję halloumi usmażony w chrupiącej panierce i podany z dżemem z chili.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 792
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 792
Składniki
Plastry sera pieprzymy. Ser jest solony więc nie solimy. Panierujemy w semolinie, rozmąconych jajkach i pokruszonej macy. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż panierka się zrumieni. Podajemy z kawałkami cytryny, świeżymi warzywami oraz dżemem z chili, żurawiny lub z porzeczki.