Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Halloumi to cypryjski ser z mleka owczego, z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Ser ten ma zwartą konsystencję, dlatego świetnie nadaje się do smażenia lub grillowania. Ja proponuję halloumi usmażony w chrupiącej panierce i podany z dżemem z chili.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1694
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6217
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8984
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1694
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6217
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8984
Składniki
Plastry sera pieprzymy. Ser jest solony więc nie solimy. Panierujemy w semolinie, rozmąconych jajkach i pokruszonej macy. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż panierka się zrumieni. Podajemy z kawałkami cytryny, świeżymi warzywami oraz dżemem z chili, żurawiny lub z porzeczki.