Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Halloumi to cypryjski ser z mleka owczego, z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Ser ten ma zwartą konsystencję, dlatego świetnie nadaje się do smażenia lub grillowania. Ja proponuję halloumi usmażony w chrupiącej panierce i podany z dżemem z chili.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424836
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424836
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Plastry sera pieprzymy. Ser jest solony więc nie solimy. Panierujemy w semolinie, rozmąconych jajkach i pokruszonej macy. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż panierka się zrumieni. Podajemy z kawałkami cytryny, świeżymi warzywami oraz dżemem z chili, żurawiny lub z porzeczki.