Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe hamburgery też są pyszne, trochę pracy trzeba włożyć ale przynajmniej wiemy co jemy. Wszystko przygotowane samemu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Pracę zaczynamy od przygotowania ciasta. W małym rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy drożdże i odrobinę cukru- odstawiamy do pojawienia się pęcherzyków. Masło topimy. Do miski wrzucamy mąkę, 3jaja oraz rozczyn z drożdży, wyrabiamy ciasto, na końcu dodajemy roztopione masło. Wyrabiamy do momentu uzyskania elastycznego ciasta. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 45min Po tym z ciasta tworzymy kulki,vsmarujemy rozbełtanym jajem i posypujemy sezamem. Pieczemy ok 30min w temp 160stopni
Sos; ogórka kiszonego i cebulę siekamy w drobną kostkę. Majonez, keczup oraz musztardę łączymy z warzywami, odrobinę pieprzymy i solimy. Mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Mięso; piersi z kurczaka mielimy, doprawiamy solą i pieprzem, ja używam jeszcze odrobinę przyprawy do gyrosa następnie dodajemy jedno jajo, możemy dodać również wcześniej namoczoną w mleku bułkę. Mieszamy, tworzymy hamburgerowe placki i smażymy.
Jeszcze ciepłe bułki dzielimy na pół ,robimy kleksa z sosu , dodajemy mięso , sałatę lodową i pomidora. Pycha :-) Smacznego