Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny i lubiany fast food w wersji domowej i zdrowej
Wczoraj zamieściłam na blogu przepis na surówkę kapuścianą do hamburgerów, a...
Odsłon: 10563
Hamburger – najbardziej popularna kanapka na świecie. Pyszna bułka, mięso do...
Odsłon: 8163
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 8521
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 52
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 196
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 109
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 8521
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 52
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 196
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 109
Składniki
Obieramy jedną cebulę i siekamy ją w drobną kostkę, podsmażamy na rumiano. Mięso mielone przekładamy do miski. Wsypujemy bułkę tartą oraz wcześniej podsmażoną cebulę. Dokładnie mieszamy. Powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i czosnkiem granulowanym. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy masę na okrągłe kotlety wielkości bułki. Kładziemy je na rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony, aby się zarumieniły
Pomidora myjemy i kroimy w średniej grubości plastry. Ogórka kiszonego również kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy ją w bardzo cienkie plastry. Liście sałaty myjemy i osuszamy.
Bułki przekrajamy na pół i kładziemy je na rozgrzanej, suchej patelni. Dzięki temu zarumienią się i będą chrupiące.
Spód bułki od strony wewnętrznej smarujemy ketchupem, kładziemy liść sałaty, ser, kotlet, plastry ogórka, plaster pomidora, cebulę. Wierzch bułki również smarujemy ketchupem od wewnętrznej strony i przykrywamy hamburgera.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Dania główne
Żeberka pieczone
Dania główne
Makaron orzo z pieczarkami
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Wyborny filet z kurczaka na wielkanocny stół. polecam ten przepis.
Odsłon: 113
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 52