Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste hamburgery z łopatki wieprzowej. Smaczniejsze niż w niejednym lokalu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7926
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1221
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13697
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7926
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1221
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13697
Składniki
Mięso przełożyć do miski. Wbić jajka, dodać bułkę tarta, sól pieprz tymianek, musztarde i przyprawe do mies. Wyrobić do uzyskania gładkiej masy. Odstawić do lodówki na 15 min. Nagrać piekarnik z termoobiegiem na 120 stopni.
Z mięsa uformować okrągłe kotlety średnicy bułek do hamburgerow, nieco większe ponieważ mogą się skurczy podczas smażenia. Rozgrzać na patelni olej i usmażyć kotlety. W międzyczasie bułki wstawić do piekarnika. Wyjmujemy gdy się zarumienia. Pomidor pokroić, przygotować opkukane wcześniej liście sałaty, cebulę pokroić w krązki. 3 łyżki majonezu wymieszać z dwiema łyżkami ketchupu. Gdy kotlety będą zarumienione przełożyć na ręcznik papierowy. Osączyć z nadmiaru tłuszczu. Gdy bułki gotowe układamy kolejno : SOS z ketchup i majonezu, sałata, mięso, ser, pomidor ogórki, cebula, następnie górna część bułki marujemy ponownie sosem i nakładamy na pozostałe warstwy. Smacznego!