Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj zamieściłam na blogu przepis na surówkę kapuścianą do hamburgerów, a dzisiaj podrzucam Wam obiecany przepis na hamburgery. Soczyste mięso o wyrazistym smaku, który uzyskało za sprawą musztardy. Do tego świeże warzywa, chrupiąca ciepła bułeczka i pyszne jedzonko gotowe.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy surówkę z kapusty. http://katalogsmakow.blogspot.com/2018/08/surowka-z-kapusty-do-hamburgerow.html Teraz czas na przygotowanie kotlecików. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy, cebulę, czosnek i musztardę. Masę bardzo dokładnie wyrabiamy dłonią do momentu połączenia składników. Następnie formujemy okrągłe kotleciki o masie 100 g każdy. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut z każdej strony. Kotleciki powinny być ładnie zrumienione. W trakcie smażenia kotlecików przygotowujemy bułki. Każdą przekrawamy na połowę i obsmażamy na patelni skropionej odrobiną oliwy z oliwek. Można je również podgrzać w piekarniku. Zrezygnowałam z piekarnika nie chcąc dogrzewać i tak już bardzo nagrzanego mieszkania. Cebulę przeznaczoną na dodatek do hamburgerów kroimy w piórka, podsmażamy na tłuszczu ze smażenia kotletów. Cebulka powinna być lekko zrumieniona. Pomidory kroimy w plasterki, sałatę płuczemy pod bieżącą wodą.
Złożenie hamburgera: Dolną część bułki smarujemy ketchupem, nakładamy liść sałaty. Na nim kładziemy surówkę z kapusty, następnie nakładamy kotlecik wieprzowy, podsmażoną cebulkę, pomidorki koktajlowe i ketchup. Tak przygotowany hamburger nakrywamy drugą połową bułki. Całość spinamy wykałaczką, dzięki czemu hamburger nam się nie rozpadnie. Hamburgery podajemy ciepłe. Uwaga: Ilość i rodzaj dodatków do hamburgera można modyfikować zgodnie z własnym gustem smakowym. W przepisie podałam przykładowe dodatki, które akurat mi podpasowały. Smacznego.