Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne egzotyczne szaszłyki, pierwszy raz miałam okazje spróbować połączenia mięsa i kokosu pieczonego na grillu i muszę wam powiedzieć że szaszłyki wyszły rewelacyjnie.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Orzechy kokosowe opróżnione z mleczka wstawiamy do piekarnika na 10 minut na 220'C, w tym czasie orzechy powinny lekko pęknąć, a po wyciągnięciu je z piekarnika lekko uderzamy w nie młotkiem.
Orzechy wyciągamy ze skorupki, a następnie obieramy.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do nich przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ołupione kokosy dokładnie płuczemy i kroimy w kostkę. Odsączone ananasy również kroimy w kostkę.
Na patyczki szaszłykowe nakłuwamy kolejno kokos, ananasa, kurczak i tak na przemian.
Gotowe szaszłyki układamy na grillu, u mnie wyszło 8 szaszłyków.
Szaszłyki zjadamy z sałatką ze świeżych warzyw, a wszystko popijamy orzeźwiającym napojem kokosowym z miętą. Smacznego !!!