Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne egzotyczne szaszłyki, pierwszy raz miałam okazje spróbować połączenia mięsa i kokosu pieczonego na grillu i muszę wam powiedzieć że szaszłyki wyszły rewelacyjnie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Orzechy kokosowe opróżnione z mleczka wstawiamy do piekarnika na 10 minut na 220'C, w tym czasie orzechy powinny lekko pęknąć, a po wyciągnięciu je z piekarnika lekko uderzamy w nie młotkiem.
Orzechy wyciągamy ze skorupki, a następnie obieramy.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do nich przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ołupione kokosy dokładnie płuczemy i kroimy w kostkę. Odsączone ananasy również kroimy w kostkę.
Na patyczki szaszłykowe nakłuwamy kolejno kokos, ananasa, kurczak i tak na przemian.
Gotowe szaszłyki układamy na grillu, u mnie wyszło 8 szaszłyków.
Szaszłyki zjadamy z sałatką ze świeżych warzyw, a wszystko popijamy orzeźwiającym napojem kokosowym z miętą. Smacznego !!!