Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne egzotyczne szaszłyki, pierwszy raz miałam okazje spróbować połączenia mięsa i kokosu pieczonego na grillu i muszę wam powiedzieć że szaszłyki wyszły rewelacyjnie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12501
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13494
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5701
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12501
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13494
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5701
Składniki
Orzechy kokosowe opróżnione z mleczka wstawiamy do piekarnika na 10 minut na 220'C, w tym czasie orzechy powinny lekko pęknąć, a po wyciągnięciu je z piekarnika lekko uderzamy w nie młotkiem.
Orzechy wyciągamy ze skorupki, a następnie obieramy.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do nich przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ołupione kokosy dokładnie płuczemy i kroimy w kostkę. Odsączone ananasy również kroimy w kostkę.
Na patyczki szaszłykowe nakłuwamy kolejno kokos, ananasa, kurczak i tak na przemian.
Gotowe szaszłyki układamy na grillu, u mnie wyszło 8 szaszłyków.
Szaszłyki zjadamy z sałatką ze świeżych warzyw, a wszystko popijamy orzeźwiającym napojem kokosowym z miętą. Smacznego !!!