Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2098
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1092
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1189
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12043
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2098
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1092
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1189
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12043
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Paprykę oczyscić i pokroić w drobne paski. Na oliwie zeszklić cebulę, czosnek i paprykę. Dodać ryż, szafran, słodką paprykę. Dobrze wymieszać, zalać bulionem, dusić około 10 minut. Następnie dodać groszek i krewetki, nie mieszać. Gotować kilka minut, aż bulion odparuje. Podawać z natką pietruszki, skropić sokiem z cytryny. Smacznego.