Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 524
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 524
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Paprykę oczyscić i pokroić w drobne paski. Na oliwie zeszklić cebulę, czosnek i paprykę. Dodać ryż, szafran, słodką paprykę. Dobrze wymieszać, zalać bulionem, dusić około 10 minut. Następnie dodać groszek i krewetki, nie mieszać. Gotować kilka minut, aż bulion odparuje. Podawać z natką pietruszki, skropić sokiem z cytryny. Smacznego.