Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz Hreczanyki jadłam w jednej z podkarpackich restauracji. Ich smak tak przypadł mi go gustu, że postanowiłam przygotować je samodzielnie w domu. Hreczanyki w przeciwieństwie do klasycznych mielonych zawierają jeden dodatkowy składnik - kaszę gryczaną. Kotlety wykonane według tego przepisu wychodzą niezwykle zwarte, a jednocześnie nie tracą na delikatności i sprężystości. Można zajadać je solo lub z ulubioną surówką.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5936
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5936
Składniki
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu i odstaw do wystudzenia.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem.
Mięso przełóż do miski, dodaj podsmażoną cebulę i kaszę gryczaną. Składniki dopraw solą i pieprzem. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi.
Z mięsnej masy uformuj równej wielkości kotleciki.
Hreczanyki smaż na patelni z rozgrzanym smalcem - na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe kotlety podawaj solo lub z ulubioną surówką.