Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz Hreczanyki jadłam w jednej z podkarpackich restauracji. Ich smak tak przypadł mi go gustu, że postanowiłam przygotować je samodzielnie w domu. Hreczanyki w przeciwieństwie do klasycznych mielonych zawierają jeden dodatkowy składnik - kaszę gryczaną. Kotlety wykonane według tego przepisu wychodzą niezwykle zwarte, a jednocześnie nie tracą na delikatności i sprężystości. Można zajadać je solo lub z ulubioną surówką.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 48
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 11
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5044
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 113
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 48
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 11
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5044
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 113
Składniki
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu i odstaw do wystudzenia.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem.
Mięso przełóż do miski, dodaj podsmażoną cebulę i kaszę gryczaną. Składniki dopraw solą i pieprzem. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi.
Z mięsnej masy uformuj równej wielkości kotleciki.
Hreczanyki smaż na patelni z rozgrzanym smalcem - na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe kotlety podawaj solo lub z ulubioną surówką.