Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz Hreczanyki jadłam w jednej z podkarpackich restauracji. Ich smak tak przypadł mi go gustu, że postanowiłam przygotować je samodzielnie w domu. Hreczanyki w przeciwieństwie do klasycznych mielonych zawierają jeden dodatkowy składnik - kaszę gryczaną. Kotlety wykonane według tego przepisu wychodzą niezwykle zwarte, a jednocześnie nie tracą na delikatności i sprężystości. Można zajadać je solo lub z ulubioną surówką.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 125
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 125
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Składniki
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu i odstaw do wystudzenia.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem.
Mięso przełóż do miski, dodaj podsmażoną cebulę i kaszę gryczaną. Składniki dopraw solą i pieprzem. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi.
Z mięsnej masy uformuj równej wielkości kotleciki.
Hreczanyki smaż na patelni z rozgrzanym smalcem - na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe kotlety podawaj solo lub z ulubioną surówką.