Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17045
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2461
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4631
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1810
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17045
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2461
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4631
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1810
Składniki
Mięso pokroiłem w plastry ,oprószyłem solą ,pieprzem ,tymiankiem i oregano. Posmarowałem ketchupem (polecam pudliszki) ,wstawiłem do lodówki na godzinę. Papryki pociąłem w paski. Dymki ze szczypiorkiem ,czosnek przecisnąłem przez praskę. Na mięso położyłem paski papryki ,zwinąłem sznurkiem i podsmażyłem na oliwie 2 min z każdej strony. Mięso wyjąłem ,na tłuszcz wrzuciłem dymkę ze szczypiorkiem ,czosnkiem i posiekaną papryczkę chilli. Zeszkliłem ,dodałem resztę papryki ,smażyłem 10 min. Dodałem pomidory i roladki. Doprawiłem solą oraz pieprzem ,łyżką tymianku i oregano. Dusiłem na wolnym ogniu 30 min. Dodałem śmietanę i dusiłem jeszcze do czasu ,aż sos zgęstniał.