Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3674
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5323
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3674
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5323
Składniki
Mięso pokroiłem w plastry ,oprószyłem solą ,pieprzem ,tymiankiem i oregano. Posmarowałem ketchupem (polecam pudliszki) ,wstawiłem do lodówki na godzinę. Papryki pociąłem w paski. Dymki ze szczypiorkiem ,czosnek przecisnąłem przez praskę. Na mięso położyłem paski papryki ,zwinąłem sznurkiem i podsmażyłem na oliwie 2 min z każdej strony. Mięso wyjąłem ,na tłuszcz wrzuciłem dymkę ze szczypiorkiem ,czosnkiem i posiekaną papryczkę chilli. Zeszkliłem ,dodałem resztę papryki ,smażyłem 10 min. Dodałem pomidory i roladki. Doprawiłem solą oraz pieprzem ,łyżką tymianku i oregano. Dusiłem na wolnym ogniu 30 min. Dodałem śmietanę i dusiłem jeszcze do czasu ,aż sos zgęstniał.