Do góry

Dania główne Przepis na:

Indycze roladki w pomidorach

Indycze roladki w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50269

Dodano:

Odsłon: 1788

O:)

Składniki

  • 1 kg fileta z indyka
  • pęczek dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów
  • ketchup
  • 100 ml śmietany 18%
  • tymianek
  • oregano
  • sól ,pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 3 papryki (2 żółte ,1 czerwona)
  • kawałek papryczki chilli
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Indycze roladki w pomidorach

Przygotowanie

  1. Mięso pokroiłem w plastry ,oprószyłem solą ,pieprzem ,tymiankiem i oregano. Posmarowałem ketchupem (polecam pudliszki) ,wstawiłem do lodówki na godzinę.
    Papryki pociąłem w paski. Dymki ze szczypiorkiem ,czosnek przecisnąłem przez praskę.
    Na mięso położyłem paski papryki ,zwinąłem sznurkiem i podsmażyłem na oliwie 2 min z każdej strony.
    Mięso wyjąłem ,na tłuszcz wrzuciłem dymkę ze szczypiorkiem ,czosnkiem i posiekaną papryczkę chilli. Zeszkliłem ,dodałem resztę papryki ,smażyłem 10 min.
    Dodałem pomidory i roladki. Doprawiłem solą oraz pieprzem ,łyżką tymianku i oregano. Dusiłem na wolnym ogniu 30 min. Dodałem śmietanę i dusiłem jeszcze do czasu ,aż sos zgęstniał.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 13 marca 2014 Widze, ze dzisiaj dzien indyka :-)) Indyka lubie bardzo, wiec z pewnoscia wyprobuje. Pozdrawiam Cie serdecznie Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń