Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które smakuje równie świetnie jak wygląda. Indyk w sosie dyniowo-śmietanowym zachwyca kolorem i smakiem. Mięso z indyka idealnie komponuje się ze słodyczą dyni i suszonych pomidorów.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Składniki
Na oleju przesmażamy pokrojoną w piórka cebulę, po minucie dodajemy przeciśnięty czosnek, po kolejnej minucie indyka. Smażymy, aż indyk lekko się zarumieni. Dodajemy cukinię pokrojoną w grubszą kostkę. Całość zalewamy śmietanką i dyniowym puree, dodajemy pokrojone suszone pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami. Dusimy na niedużym ogniu przez 15-20 minut. Mięso powinno być miękkie, a sos gęsty i słodki od dyni. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Indyka podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami.