Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które smakuje równie świetnie jak wygląda. Indyk w sosie dyniowo-śmietanowym zachwyca kolorem i smakiem. Mięso z indyka idealnie komponuje się ze słodyczą dyni i suszonych pomidorów.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 363
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 93
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 89
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 62
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2625
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 363
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 93
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 89
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 62
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2625
Składniki
Na oleju przesmażamy pokrojoną w piórka cebulę, po minucie dodajemy przeciśnięty czosnek, po kolejnej minucie indyka. Smażymy, aż indyk lekko się zarumieni. Dodajemy cukinię pokrojoną w grubszą kostkę. Całość zalewamy śmietanką i dyniowym puree, dodajemy pokrojone suszone pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami. Dusimy na niedużym ogniu przez 15-20 minut. Mięso powinno być miękkie, a sos gęsty i słodki od dyni. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Indyka podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami.