Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i efektowne danie, które samo się robi
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 983
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 328
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 128
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 983
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 328
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 128
Składniki
Miód, musztardę, ketchup oraz przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy.
Mięso oczyszczamy z błon i kroimy na 5-6 kawałków, otaczamy marynatą i odstawiamy na minimum 3 godziny (a najlepiej na całą noc).
Zamarynowane mięso wraz z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia, zamykamy, na czubku robimy niewielkie nacięcie i wkładamy na 1,5 godziny do nagrzanego do 200 st C piekarnika. Na ostatnie 15 min pieczenia worek rozcinamy, tak aby mięso nieco się z wierzchu przyrumieniło. No i gotowe, smacznego !!!