Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk w sosie miodowo-musztardowym

Indyk w sosie miodowo-musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 1734

Dodano:

Odsłon: 498

proste i efektowne danie, które samo się robi

Składniki

  • udziec z indyka - 1 kg
  • miód - 6 łyżek
  • musztarda - 6 łyżek
  • ketchup pikantny - 6 łyżek
  • czosnek - 6 ząbków
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miód, musztardę, ketchup oraz przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy.

  2. Mięso oczyszczamy z błon i kroimy na 5-6 kawałków, otaczamy marynatą i odstawiamy na minimum 3 godziny (a najlepiej na całą noc).

  3. Zamarynowane mięso wraz z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia, zamykamy, na czubku robimy niewielkie nacięcie i wkładamy na 1,5 godziny do nagrzanego do 200 st C piekarnika. Na ostatnie 15 min pieczenia worek rozcinamy, tak aby mięso nieco się z wierzchu przyrumieniło. No i gotowe, smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń