Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pierś z kurczaka w kremowym sosie
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31569
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15596
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1442
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31569
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15596
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1442
Składniki
Pierś z indyka kroje w kostkę, dodaje łyżkę oleju i przyprawę do kurczaka, dokładnie mieszam. Później wrzucam na rozgrzaną patelnie.
W międzyczasie kroje w kostkę paprykę, cebulę i czosnek. Gdy mięso się zetnie dodaje warzywa i duszę pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
Gdy warzywa będą już miękkie, dodaje polpe pomidorową.
Po chwili, dodaje też kilka listków bazylii. Świeżą można zastąpić suszoną (około pół łyżeczki). Duszę pod przykryciem jeszcze 15-20 minut od czasu do czasu mieszając.
Na koniec doprawiam sos (płaska łyżeczka papryki słodkiej, trochę pieprzu czarnego, trochę wegety, szczypta cukru) i zabiłam śmietanką słodką (około pół szklanki śmietanki).
Podaję z ugotowanym ryżem bądź kaszą. Smacznego!