Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pierś z kurczaka w kremowym sosie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28444
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28444
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Pierś z indyka kroje w kostkę, dodaje łyżkę oleju i przyprawę do kurczaka, dokładnie mieszam. Później wrzucam na rozgrzaną patelnie.
W międzyczasie kroje w kostkę paprykę, cebulę i czosnek. Gdy mięso się zetnie dodaje warzywa i duszę pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
Gdy warzywa będą już miękkie, dodaje polpe pomidorową.
Po chwili, dodaje też kilka listków bazylii. Świeżą można zastąpić suszoną (około pół łyżeczki). Duszę pod przykryciem jeszcze 15-20 minut od czasu do czasu mieszając.
Na koniec doprawiam sos (płaska łyżeczka papryki słodkiej, trochę pieprzu czarnego, trochę wegety, szczypta cukru) i zabiłam śmietanką słodką (około pół szklanki śmietanki).
Podaję z ugotowanym ryżem bądź kaszą. Smacznego!