Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany indyk z brokułami i pieczarkami. Podany z ryżem stanowi treściwe, smaczne i energetyczne danie. W sam raz na jesienny chłodek.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 147
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 147
Składniki
Rozgrzej w rondlu tłuszcz i podsmaż na nim pokrojone w plasterki pieczarki. Po 3 minutach,kiedy pieczarki się obsmażą wlej bulion i zagotuj. Dołóż pokrojone w małe kawałki mięso, przykryj i duś na małym ogniu ok. 15 minut.
Mąkę wymieszaj ze śmietaną i dodaj do mięsa, dopraw do smaku i zagotuj.
W lekko osolonej i posłodzonej wodzie ugotuj (ok. 4 - 5 minut) brokuła podzielonego na różyczki. Odcedź i wyłóż do żaroodpornego naczynia.
Brokuły zalej sosem z mięsem, posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 240 stopni, aż ser się rozpuści i nabierze złotego koloru. Podawaj z ugotowanym na sypko ryżem i mizerią.