Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć kochani! Dzisiaj zapraszam Was na pyszne placuszki w których główną rolę grają jabłka. Nie będą to jednak placki z jabłkami ( zazwyczaj kroję owoce na plasterki, zanurzam w cieście i na patelnię), ale najprawdziwsze jabłkowe placki – do ciasta dodamy tarte owoce i przejdzie ono całkowicie ich smakiem i zapachem.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14981
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44846
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14981
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44846
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 716
Składniki
Do misy robota wbijam jajka, a następnie dodaję cukier. Wszystko miksuję na gładką, jednolitą masę.
2. W miedzy czasie do drugiej miski przesiewam mąkę razem z proszkiem do pieczenia i solą.
3. Jabłka obieram i ścieram na tarce o małych oczkach.
4. Do jajek z cukrem dodaję roztopione masło, mleko i wodę – cały czas miksuję. Następnie stopniowo dodaję mąkę z proszkiem i solą.
5. Do tak przygotowanego ciasta przekładam starte owoce i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
6. Porcje ciasta nakładam dużą łyżką na patelnię na której wcześniej dobrze podgrzałam olej. Placki smażę na złoto z obydwu stron.
7. Po usmażeniu placki przekładam na papierowy ręcznik i delikatnie odciskam nadmiar tłuszczu.
8. Placuszki podaję oprószone cukrem pudrem. Są miękkie, delikatne, bardzo jabłkowe i słodkie – wyśmienity pomysł na obiad. Polecam!