Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć kochani! Dzisiaj zapraszam Was na pyszne placuszki w których główną rolę grają jabłka. Nie będą to jednak placki z jabłkami ( zazwyczaj kroję owoce na plasterki, zanurzam w cieście i na patelnię), ale najprawdziwsze jabłkowe placki – do ciasta dodamy tarte owoce i przejdzie ono całkowicie ich smakiem i zapachem.
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3810
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 130
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 361
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3810
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 130
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 361
Składniki
Do misy robota wbijam jajka, a następnie dodaję cukier. Wszystko miksuję na gładką, jednolitą masę.
2. W miedzy czasie do drugiej miski przesiewam mąkę razem z proszkiem do pieczenia i solą.
3. Jabłka obieram i ścieram na tarce o małych oczkach.
4. Do jajek z cukrem dodaję roztopione masło, mleko i wodę – cały czas miksuję. Następnie stopniowo dodaję mąkę z proszkiem i solą.
5. Do tak przygotowanego ciasta przekładam starte owoce i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
6. Porcje ciasta nakładam dużą łyżką na patelnię na której wcześniej dobrze podgrzałam olej. Placki smażę na złoto z obydwu stron.
7. Po usmażeniu placki przekładam na papierowy ręcznik i delikatnie odciskam nadmiar tłuszczu.
8. Placuszki podaję oprószone cukrem pudrem. Są miękkie, delikatne, bardzo jabłkowe i słodkie – wyśmienity pomysł na obiad. Polecam!