Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć kochani! Dzisiaj zapraszam Was na pyszne placuszki w których główną rolę grają jabłka. Nie będą to jednak placki z jabłkami ( zazwyczaj kroję owoce na plasterki, zanurzam w cieście i na patelnię), ale najprawdziwsze jabłkowe placki – do ciasta dodamy tarte owoce i przejdzie ono całkowicie ich smakiem i zapachem.
Do misy robota wbijam jajka, a następnie dodaję cukier. Wszystko miksuję na gładką, jednolitą masę.
2. W miedzy czasie do drugiej miski przesiewam mąkę razem z proszkiem do pieczenia i solą.
3. Jabłka obieram i ścieram na tarce o małych oczkach.
4. Do jajek z cukrem dodaję roztopione masło, mleko i wodę – cały czas miksuję. Następnie stopniowo dodaję mąkę z proszkiem i solą.
5. Do tak przygotowanego ciasta przekładam starte owoce i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
6. Porcje ciasta nakładam dużą łyżką na patelnię na której wcześniej dobrze podgrzałam olej. Placki smażę na złoto z obydwu stron.
7. Po usmażeniu placki przekładam na papierowy ręcznik i delikatnie odciskam nadmiar tłuszczu.
8. Placuszki podaję oprószone cukrem pudrem. Są miękkie, delikatne, bardzo jabłkowe i słodkie – wyśmienity pomysł na obiad. Polecam!
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 150
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 105
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 52
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 51
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 85
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 150
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 105
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 52
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 51
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 85
Składniki
Do misy robota wbijam jajka, a następnie dodaję cukier. Wszystko miksuję na gładką, jednolitą masę.
2. W miedzy czasie do drugiej miski przesiewam mąkę razem z proszkiem do pieczenia i solą.
3. Jabłka obieram i ścieram na tarce o małych oczkach.
4. Do jajek z cukrem dodaję roztopione masło, mleko i wodę – cały czas miksuję. Następnie stopniowo dodaję mąkę z proszkiem i solą.
5. Do tak przygotowanego ciasta przekładam starte owoce i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
6. Porcje ciasta nakładam dużą łyżką na patelnię na której wcześniej dobrze podgrzałam olej. Placki smażę na złoto z obydwu stron.
7. Po usmażeniu placki przekładam na papierowy ręcznik i delikatnie odciskam nadmiar tłuszczu.
8. Placuszki podaję oprószone cukrem pudrem. Są miękkie, delikatne, bardzo jabłkowe i słodkie – wyśmienity pomysł na obiad. Polecam!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karkówka inaczej
Dania główne
Tagliatelle z pesto z rukoli i pomidorkami koktajlowymi
Dania główne
Najlepsze placki z cukinii
Dania główne
Karkówka z pomidorami
Karkówka inaczej
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem i lubie robić potrawy z tego mięsa i o...
Odsłon: 4
Tagliatelle z pesto z rukoli i pomidorkami koktajlowymi
Szybki, prosty makaron z pesto z rukoli to idealny, letni obiad :)
Odsłon: 12