Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kaszy jaglanej, serka waniliowego z bananem, kokosem i cynamonem. Świetny słodki, letni obiad.
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 98
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 77
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3126
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10639
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 754
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 98
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 77
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3126
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10639
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 754
Składniki
Kaszę jaglaną przelewamy zimną wodą co najmniej 4 razy. Mleko i wodę gotujemy razem z cukrem. Dodajemy kaszę i na małym ogniu gotujemy, aż kasz będzie miękka (15-20 minut). Kasza powinna w tym czasie wchłonąć cały płyn. Kaszę mieszamy z jogurtem waniliowym. Połowę kaszy wykładamy do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypujemy cynamonem i kładziemy pokrojone wzdłuż banany.
Wykładamy resztę kaszy i posypujemy kokosem. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut.
Najlepiej smakuje na ciepło.