Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kaszy jaglanej, serka waniliowego z bananem, kokosem i cynamonem. Świetny słodki, letni obiad.
Polecam.
Odsłon: 292
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 375
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 981
Polecam.
Odsłon: 292
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 375
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 981
Składniki
Kaszę jaglaną przelewamy zimną wodą co najmniej 4 razy. Mleko i wodę gotujemy razem z cukrem. Dodajemy kaszę i na małym ogniu gotujemy, aż kasz będzie miękka (15-20 minut). Kasza powinna w tym czasie wchłonąć cały płyn. Kaszę mieszamy z jogurtem waniliowym. Połowę kaszy wykładamy do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypujemy cynamonem i kładziemy pokrojone wzdłuż banany.
Wykładamy resztę kaszy i posypujemy kokosem. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut.
Najlepiej smakuje na ciepło.