Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, sycąca, poprawiająca trawienie, wspomagająca detoksykację organizmu. To tylko kilka zalet jakie wynikają ze spożywania dań z kaszy jaglanej. Przede wszystkim polecana dla osób, które nie tolerują glutenu. Polecam wszystkim przygotowywanie dań z jej wykorzystaniem. Szczególnie o tej porze roku, kiedy to mamy coraz więcej chłodnych dni.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubszą kostkę lub paski.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, a obrany czosnek w plasterki. Nie obierać cukini, przekroić wzdłuż na pół, następnie w pół plasterki.
Niewielką ilość oleju rozgrzać w głębokiej patelni, dodać cebulę i czosnek, lekko zeszklić. Następnie dodawać kolejno: kaszę jaglaną- chwilę podsmażać z cebulą i czosnkiem mieszając, następnie paprykę, podsmażać do zeszklenia mieszając, cukinię, podlać ciepłą wodą tak, aby całkiem nie zakryć warzyw. Posolić do smaku, dodać świeże lub suszone zioła, przykryć pokrywką i dusić na niewielkim ogniu do miękkości kaszy ( ok.15 min )
Dodać dwie łyżki przecieru pomidorowego lub domowego keczupu, jeśli posiadacie.
Odkryć pokrywkę, doprawić pieprzem, chwilę jeszcze wszystko dusić. Gotowe danie zdjąć z ognia, dodać posiekany szczypiorek i pietruszkę, wymieszać delikatnie.
Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek, np. do pieczonego lub grillowanego mięsa.