Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17415
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1136
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6402
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 604
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17415
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1136
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6402
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 604
Składniki
Mięso pokroic na kotlety i rozbic (lub pokroic w paski).
Na rozgrzane masło włożyc mięso, cebulę, seler, podsmażyc przez ok. 10 miut.
Oprószyc mąką i smażyc kolejne 5 minut.
Dodac sos pomidorowy, rosół, jogurt i przyprawy. Zmniejszyc ogień i gotowac przez 30-40 minut, do miękkości mięsa.
Podawa z makaronem lub ryżem. Smacznego.