Do góry

Dania główne Przepis na:

JAGNIĘ Z CURRY

JAGNIĘ Z CURRY

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18907

Dodano:

Odsłon: 1466

Po prostu pyszne.

Składniki

  • jagnięcina bez kości (jeżeli nie mamy dostępu do jagnięciny, można użyc innego mięsa), 1 kg
  • masło
  • duża cebula pokrojona w kostkę, 1
  • seler pokrojony w kostkę, 1
  • mąka, 3 łyżki
  • sos pomidorowy (lub koncentrat), 1 szklanka (lub 100g)
  • rosół z kurczaka, 1 szklanka
  • jogurt naturalny, 1
  • sól, 1 łyżeczka
  • curry, 2 łyżki
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
JAGNIĘ Z CURRY

Przygotowanie

  1. Mięso pokroic na kotlety i rozbic (lub pokroic w paski).

  2. Na rozgrzane masło włożyc mięso, cebulę, seler, podsmażyc przez ok. 10 miut.

  3. Oprószyc mąką i smażyc kolejne 5 minut.

  4. Dodac sos pomidorowy, rosół, jogurt i przyprawy. Zmniejszyc ogień i gotowac przez 30-40 minut, do miękkości mięsa.

  5. Podawa z makaronem lub ryżem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń