Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite połączenie jajek i łososia. Smaczne urozmaicenie wielkanocnych, tradycyjnych jaj. Smakuje świetnie, świetnie też wygląda.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 623
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1853
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 623
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1853
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Składniki
Jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Majonez wymieszać z pastą łososiową, doprawić solą i pieprzem.
Masą napełnić szpryckę. Cytryny dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem. Nie obierać - pokroić na cienkie plasterki. Każdy plasterek przeciąć na pół.
Na połówkach jajek układać koreczki helskie, pół plasterka cytryny. Ze szprycki wycisnąć masę łososiową.
Plastry łososia przekroić na pół, zwinąć w ruloniki, ułożyć pośrodku półmiska. Wokół łososiowych ruloników ułożyć jaj-ka. Udekorować natką pietruszki albo rzeżuchą.