Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 26.03.2009
Odsłon: 16459
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Majonez wymieszać z pastą łososiową, doprawić solą i pieprzem.
Masą napełnić szpryckę. Cytryny dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem. Nie obierać - pokroić na cienkie plasterki. Każdy plasterek przeciąć na pół.
Na połówkach jajek układać koreczki helskie, pół plasterka cytryny. Ze szprycki wycisnąć masę łososiową.
Plastry łososia przekroić na pół, zwinąć w ruloniki, ułożyć pośrodku półmiska. Wokół łososiowych ruloników ułożyć jaj-ka. Udekorować natką pietruszki albo rzeżuchą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

loboga 30 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
fajneee, zapisuje do ulubionych1 Kto głosował? | Odpowiedz