Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażona jajecznica z cebulą i pomidorami podana z ugotowaną kaszą pęczak z grzybami.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 948
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 234
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 948
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 234
Składniki
Kaszę parzymy według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Na gorącej patelni smażymy plasterki wędzonego boczku z cebulą pokrojoną w pół plastry. Gdy boczek i cebula ładnie się podsmażą dodajemy pokrojonego w plastry pomidora, doprawiamy pieprzem, solą i smażymy aż powstanie taki sosik. Smażymy aż z sosiku wyparuje troszkę wody, wbijamy jajka i mieszamy. Gotową jajecznicę podajemy z ugotowaną kaszą pęczak z grzybami. Smacznego !!!