Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka po szkocku to dziwnie brzmiąca nazwa, za którą kryje się prosty i bardzo smaczny przepis. Ja robię je w wersji pieczonej i z płynnym żółtkiem :) Wymaga to trochę pracy i o wiele więcej zaangażowania, ale jest o wiele smaczniejsze :) Chcecie poznać ten przepis? :)
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 69
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 424
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2951
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 701
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 69
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 424
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2951
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 701
Składniki
Jajka gotujemy na pół twardo tak aby żółtko nadal było płynne. Obieramy ze skorupki i odstawiamy na bok. Mięso przyprawiamy, dodajemy musztardę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie dzielimy je na 4 części i po środku każdej układamy jajko, i zamykamy nasz kotlet. Polewamy oliwą z wierzchu i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 200°C przez około 20 minut aż do zrumienienia. Smacznego!