Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka po szkocku to dziwnie brzmiąca nazwa, za którą kryje się prosty i bardzo smaczny przepis. Ja robię je w wersji pieczonej i z płynnym żółtkiem :) Wymaga to trochę pracy i o wiele więcej zaangażowania, ale jest o wiele smaczniejsze :) Chcecie poznać ten przepis? :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1798
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 268
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 593
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1798
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 268
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 593
Składniki
Jajka gotujemy na pół twardo tak aby żółtko nadal było płynne. Obieramy ze skorupki i odstawiamy na bok. Mięso przyprawiamy, dodajemy musztardę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie dzielimy je na 4 części i po środku każdej układamy jajko, i zamykamy nasz kotlet. Polewamy oliwą z wierzchu i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 200°C przez około 20 minut aż do zrumienienia. Smacznego!