Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam dziś przygotować smaczne, zdrowe danie: sadzone jajka kurze na sparzonej z wieprzową tuszonką kaszy, podanej z sałatką warzywną z żurawiną.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1094
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1094
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Zagotowujemy bulion z tuszonką wieprzową, doprawiamy solą i pieprzem. Do gotującego się bulionu dodajemy wypłukaną kaszę. Gotujemy do momentu kiedy kasza będzie pęcznieć a wywar zrobi się taki jak kisiel. Kończymy parzenie kaszy, przykrywamy garnczek pokrywką i czekamy 30 minut, w tym czasie kasza ładnie dojdzie. Sparzoną kaszę mieszamy. W między czasie smażymy jajka na sadzone. Wykładamy kasze na talerz, na rozłożoną kasze układamy usmażone jajka, obok układamy sałatkę warzywną. Na sałatce układamy owoce żurawiny. Posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!!!