Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, zdrowy, szybki do wykonania i skromny obiad. U mnie standard to jajka sadzone, ziemniaki puree i mizeria. Typowy obiad jak za czsów PRL-u. Nieraz zdażało się, że zamiast mizerii była sałata masłowa ze śmietaną.
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 508
Składniki
Smażę 2 jajka na jedną porcję. Na odpowiedniej wielkości patelni podgrzewam masło klarowane. Na gorący tłuszcz wbijam 2 jajka, tak aby się nam żółtka nie rozlały. Moc palnika powinna być nastawiona na średnią. Jajka nie powinny mocno skwierczeć. Jeśli zaczęły się tworzyć pęcherzyki na białku, oznacza, że trzeba moc palnika zmniejszyć. Jajko powinno się smażyć ok. 3-4 minut bez obracania. Na ostatnią minutę przykrywam patelnię pokrywką, aby białko się ścieło, doprawiam przyprawami i wyłączam palnik. Przed podaniem posypuję pokrojonym szczypiorkiem lub koperkiem. U mnie są zawsze do jajek sadzonych ziemniaki puree i miżeria.