Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na danie w upalny dzień, tym razem jajka sadzone z ziemniakami okraszonymi skwarkami, podane z zsiadłym, zimnym mlekiem.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5497
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34534
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2169
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113840
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5497
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34534
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2169
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113840
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlewamy z wody, odparowujemy, posypujemy koprem i potrząsając garnczkiem mieszamy koper z ziemniakami. Możemy ziemniaki utłuc tłuczkiem.
Przygotowujemy okrasę z boczku, podgardla i cebuli.
Smażymy jajka na sadzone.
Nakładamy ziemniaki na talerze, posypujemy skwarkami, oraz polewamy tłuszczem. Podajemy z zimnym zsiadłym mlekiem. Smacznego:)