Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i można! Można jajko upiec w piekarniku!
Naczynie żaroodporne, nóż i deska do krojenia
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52214
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 177
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52214
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 177
Składniki
Plasterki boczku układamy na dnie naczynia do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika do zrumienienia na około 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza
Wbijamy jajko i wstawiamy ponownie do piekarnika na kilka minut do uzyskania pożądanego ścięcia się białka i żółtka. U mnie na wolno. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem o posypujemy pieprzem do smaku. Podajemy z pieczywem.