Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście 1) Przesiej mąkę na stolnicę, stół, blat gdzie Ci wygodniej robić. 2) w czajniku zagotuj wodę, odczekaj chwilę. 3) W mące zrób dołek i wlej wrzątek. Wyrób ciasto. Jeżeli jest za sypkie dolej więcej wody. Ma mieć trochę wilgotną i lepką konsystencję. 4) Jeżeli klei się do rąk oprósz ręce w mące i wyrabiaj. 5) Nie podsypuj stolnicy obficie mąką. Lekko oprósz. 6) Nie syp mąki na ciasto podczas wałkowania, ponieważ będziesz mieć trudności ze sklejaniem. 7) Kawałki ciasta których nie używasz, czyli odpady z wycinania włóż pod szklaną miskę aby zapobiec wysychaniu. 8) Przygotuj ręce do sklejania, czyli opłuch i osusz. 9) Wodę do gotowania posól
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 742
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15158
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1846
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 742
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15158
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1846
Składniki