Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście 1) Przesiej mąkę na stolnicę, stół, blat gdzie Ci wygodniej robić. 2) w czajniku zagotuj wodę, odczekaj chwilę. 3) W mące zrób dołek i wlej wrzątek. Wyrób ciasto. Jeżeli jest za sypkie dolej więcej wody. Ma mieć trochę wilgotną i lepką konsystencję. 4) Jeżeli klei się do rąk oprósz ręce w mące i wyrabiaj. 5) Nie podsypuj stolnicy obficie mąką. Lekko oprósz. 6) Nie syp mąki na ciasto podczas wałkowania, ponieważ będziesz mieć trudności ze sklejaniem. 7) Kawałki ciasta których nie używasz, czyli odpady z wycinania włóż pod szklaną miskę aby zapobiec wysychaniu. 8) Przygotuj ręce do sklejania, czyli opłuch i osusz. 9) Wodę do gotowania posól
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki