Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gołąbki z młodej kapusty to przepis, który trzeba wypróbować. Są proste w przygotowaniu i smakują jak u mamy.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112895
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 441
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 432
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 779
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112895
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 441
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 432
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 779
Składniki
Gotujemy ryż i odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy kapustę białą. Wycinamy uszkodzone liście i głąb. Gotujemy kapustę w wodzie przez 5 minut, aby liście łatwiej się oddzielały. Obieramy cebulę, kroimy w małą kostkę. W odpowiednim naczyniu umieszczamy mięso, pokrojoną cebulę, jajka oraz przyprawy. Dodajemy wystudzony ryż i wszystkie składniki mieszamy tworząc gładką masę.
Powstałym farszem napełniamy kolejno przygotowane liście kapusty i obsmażamy na maśle klarowanym. Wykładamy dno garnka liśćmi kapusty, aby gołąbki nie przywierały podczas duszenia. Układamy ściśle obsmażone gołąbki łączeniem do dołu. Zalewamy bulionem wołowym i dusimy do miękkości w ich własnym sosie. Podajemy gorące z przygotowanym ulubionym sosem. W moim przypadku, sosem z leśnych grzybów.
SOS Z LEŚNYCH GRZYBÓW: 300 g leśnych grzybów (podgrzybki) 1 średnia cebula 2 szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka proszku grzybowego ze zmielonych suszonych ogonków Sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka masła klarowanego