Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną cukinię faszerowaną w panierce. Przepis jest szybki i bardzo prosty w wykonaniu. Zapraszam serdecznie na film i życzę smacznego :-) Przepis https://youtu.be/JXddgpV_XwY
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8663
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8663
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Składniki
Zaczynamy od cukinii, myjemy i kroimy na 3-4 mm plastry, następnie przekładamy do miski i każdą warstwę solimy. Miskę odkładamy na 10-15 minut w temperaturze pokojowej, chodzi o to żeby cukinia zmiękła i wytraciła trochę wody. Następnie przygotujemy farsz, do miski wrzucamy mięso mielone, kmin, sól, pieprz, pokrojone drobno warzywa, cebulę, paprykę, czosnek, natkę pietruszki i starty ser. Następnie wszystko razem dokładnie mieszamy. Zaczynamy składać całe danie, przygotujcie sobie 3 talerze, do jednego wbijcie 3 jaj, do drugiego wsypcie mąkę i do trzeciego bułkę tartą. Do jaj wsypcie paprykę słodką mieloną i sól do smaku, teraz należy jaj wybełtać dokładnie. Cukinię należy odcisnąć i odlać wodę. Już teraz bierzemy jeden krążek cukinii i nakładamy centymetrową warstwę naszej masy mięsnej i nakrywamy kolejnym plastrem cukinii, dokładnie dogniatamy i kształtujemy krążek, następnie panierujemy do o koła w mące w jajku i w bułce tartej. Tak postępujemy z każdym krążkiem. Gdy wszystkie krążki będą gotowe, na patelnię wlewamy olej rzepakowy lub inny Wasz ulubiony tłuszcz i rozgrzewamy mocno patelnię, następnie delikatnie układamy krążki na gorący tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty, piękny kolor. Gotowe !!! Życzę smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem :-)