Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu chilli con carne w wersji bezmięsnej
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
Cebulę kroimy w pióra, czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w paseczki, papryczkę chilli w drobną kostkę. Kukurydzę i paprykę odsączamy na sicie z zalewy.
Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę. Szklimy około 5 minut. Dodajemy czosnek, po około 1 minucie dodajemy papryki, lekko solimy i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę i pomidory z puszki. Przyprawiamy 3 łyżeczkami rozmarynu, 2 łyżeczkami tymianku i ewentualnie solą i pieprzem. Gotujemy razem około 5 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami np. z pieczywem czosnkowym, pełnoziarnistym penne lub jak u mnie z kaszą kukurydzianą.