Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu chilli con carne w wersji bezmięsnej
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7813
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2991
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7813
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2991
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Cebulę kroimy w pióra, czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w paseczki, papryczkę chilli w drobną kostkę. Kukurydzę i paprykę odsączamy na sicie z zalewy.
Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę. Szklimy około 5 minut. Dodajemy czosnek, po około 1 minucie dodajemy papryki, lekko solimy i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę i pomidory z puszki. Przyprawiamy 3 łyżeczkami rozmarynu, 2 łyżeczkami tymianku i ewentualnie solą i pieprzem. Gotujemy razem około 5 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami np. z pieczywem czosnkowym, pełnoziarnistym penne lub jak u mnie z kaszą kukurydzianą.