Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu chilli con carne w wersji bezmięsnej
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Składniki
Cebulę kroimy w pióra, czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w paseczki, papryczkę chilli w drobną kostkę. Kukurydzę i paprykę odsączamy na sicie z zalewy.
Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę. Szklimy około 5 minut. Dodajemy czosnek, po około 1 minucie dodajemy papryki, lekko solimy i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę i pomidory z puszki. Przyprawiamy 3 łyżeczkami rozmarynu, 2 łyżeczkami tymianku i ewentualnie solą i pieprzem. Gotujemy razem około 5 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami np. z pieczywem czosnkowym, pełnoziarnistym penne lub jak u mnie z kaszą kukurydzianą.