Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie na każdą okazję, smaczne i sycące.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2653
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 501
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 98
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2653
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 501
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 98
Składniki
Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodajemy, jajka ,wodę,bułkę tartą,startą cebulę, czosnek,majeranek,przyprawy,doprawiamy według uznania i (wyrabiamy na jednolitą masę). Formujemy zwilżonymi dłońmi małe kuleczki . Pieczarki opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na mniejsze części, ugotować (20 minut ) Cebulkę pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu, i ugotowane odcedzone pieczarki (masło ,olej ,margaryna według uznania) doprawić do smaku przyprawami, według uznania, Fasolę Jaś zalać wodą i odstawić do namoczenia najlepiej na całą noc. Następnie ugotować do miękkości z zielem angielskim ,liściem laurowym i dodać sól ( z solą ostrożnie bo mamy już doprawione pieczarki i klopsiki ) Do ugotowanej fasoli dodajemy usmażone i doprawione pieczarki z cebulką, następnie dodajemy już, doprawione usmażone klopsiki . Całość gotujemy 10-15 minut na małym ogniu , Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku (pieprz ,cukier ,1/2 łyżeczki ostrej papryki lub słodkiej .Robimy zaklepkę i zagęszczamy, (na jedną szklankę wody 2 łyżki mąki posypać majerankiem
Smacznego !!!