Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie na każdą okazję, smaczne i sycące.
Przygotowanie:
Do mięsa mielonego dodajemy,
jajka ,wodę,bułkę tartą,startą cebulę,
czosnek,majeranek,przyprawy,doprawiamy według uznania
i (wyrabiamy na jednolitą masę).
Formujemy zwilżonymi dłońmi małe kuleczki .
Pieczarki opłukać pod bieżącą wodą,
pokroić na mniejsze części, ugotować (20 minut )
Cebulkę pokroić w kosteczkę,
przesmażyć na tłuszczu,
i ugotowane odcedzone pieczarki
(masło ,olej ,margaryna według uznania)
doprawić do smaku przyprawami, według uznania,
Fasolę Jaś zalać wodą i odstawić do namoczenia najlepiej
na całą noc.
Następnie ugotować do miękkości z zielem angielskim ,liściem laurowym
i dodać sól ( z solą ostrożnie bo mamy już doprawione pieczarki i klopsiki )
Do ugotowanej fasoli dodajemy usmażone i
doprawione pieczarki z cebulką,
następnie dodajemy już,
doprawione usmażone klopsiki .
Całość gotujemy 10-15 minut na małym ogniu ,
Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku (pieprz ,cukier ,1/2 łyżeczki ostrej papryki lub słodkiej .Robimy zaklepkę i zagęszczamy,
(na jedną szklankę wody 2 łyżki mąki posypać majerankiem
Smacznego !!!
Na wyjątkowo pięknym jasiu i z kiełbasą. Uważam sezon na jesienne dania już d...
Odsłon: 9312
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 28
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 34
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1643
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 405
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 69
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 28
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 34
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1643
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 405
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 69
Składniki
Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodajemy, jajka ,wodę,bułkę tartą,startą cebulę, czosnek,majeranek,przyprawy,doprawiamy według uznania i (wyrabiamy na jednolitą masę). Formujemy zwilżonymi dłońmi małe kuleczki . Pieczarki opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na mniejsze części, ugotować (20 minut ) Cebulkę pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu, i ugotowane odcedzone pieczarki (masło ,olej ,margaryna według uznania) doprawić do smaku przyprawami, według uznania, Fasolę Jaś zalać wodą i odstawić do namoczenia najlepiej na całą noc. Następnie ugotować do miękkości z zielem angielskim ,liściem laurowym i dodać sól ( z solą ostrożnie bo mamy już doprawione pieczarki i klopsiki ) Do ugotowanej fasoli dodajemy usmażone i doprawione pieczarki z cebulką, następnie dodajemy już, doprawione usmażone klopsiki . Całość gotujemy 10-15 minut na małym ogniu , Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku (pieprz ,cukier ,1/2 łyżeczki ostrej papryki lub słodkiej .Robimy zaklepkę i zagęszczamy, (na jedną szklankę wody 2 łyżki mąki posypać majerankiem
Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Odsłon: 9
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 69