Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, pyszne, aromatyczne i sycące danie :)
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45704
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23166
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45704
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23166
Składniki
Umyte mięso kroimy w średnią kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu, wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Paprykę i ogórki kroimy w średnią kostkę, a pieczarki na połówki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w średnią kostkę. W garnku z rozgrzanym olejem podsmażamy mięso, aż będzie miękkie (w razie potrzeby podlewamy wodą). Dodajemy cebulę, paprykę i dusimy około 10 minut na wolnym ogniu co chwilę mieszając. Dodajemy pieczarki i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy ogórki, koncentrat pomidorowy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy, mieszamy i dusimy około 10-15 minut.