Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, pyszne, aromatyczne i sycące danie :)
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 612
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9229
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 612
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9229
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 74
Składniki
Umyte mięso kroimy w średnią kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu, wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Paprykę i ogórki kroimy w średnią kostkę, a pieczarki na połówki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w średnią kostkę. W garnku z rozgrzanym olejem podsmażamy mięso, aż będzie miękkie (w razie potrzeby podlewamy wodą). Dodajemy cebulę, paprykę i dusimy około 10 minut na wolnym ogniu co chwilę mieszając. Dodajemy pieczarki i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy ogórki, koncentrat pomidorowy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy, mieszamy i dusimy około 10-15 minut.