Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety, to taka klasyka kulinarna. Każdy kiedyś je jadł i dla większości jest to porządne danie, nad którym nie ma się co rozwodzić... Krokiety mają sprawić, że będziemy syci, a ich smak jest dobry, znaczy przewidywalny! No i w tym momencie moja fantazja kulinarna podpowiada mi: "eksperymentuj z utrwaloną wersją"! Wymyśliłem więc, że białą kapustę w farszu zastąpię brukselką, której smak dodaje nutę goryczki. A dla uzyskania zwartej struktury farszu, dodam żółtego sera - Gouda, który dodatkowo nadaje całemu nadzieniu jeszcze bardziej wyrazisty i oryginalny smak. Połączenie tych smaków bardzo mi odpowiada. Zmienia w pozytywny sposób to, do czego przywykłem, jedząc klasyczne krokiety. Wszystkich, którzy lubią eksperymentować z nowymi smakami, zapraszam do zapoznania się ze szczegółowym przepisem na krokiety z brukselką, w którym są wymienione wszystkie składniki i sposób przygotowania. Zrobicie to z łatwością! Życzę smacznego. <WJ>
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 532
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 66
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 166
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 822
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 532
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 66
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 166
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 822
Składniki
Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy mleko i wodę. Mąkę przesiewamy, dodajemy do ubitych jajek wymieszanych z mlekiem i wodą. Miksujemy na gładko. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła. Dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki , posiekaną brukselkę, odparowujemy z nadmiaru płynu ,ostudzamy. Mieszamy ze startym serem. Oprószamy solą i pieprzem. Farsz umieszczamy na naleśnikach, zawijamy i zapiekamy w temperaturze 180°C przez 30 minut. Podajemy z ulubionym sosem.