Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozgrzewające danie idealne na długie wieczory ;-)
wołowinę (użyłem ligawy) kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, dynię (użyłem odmiany Nelson) obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, marchewkę obieramy i kroimy w talarki, paprykę (użyłem żółtej) oczyszczamy i kroimy w kostkę
w rondlu o grubym dnie rozgrzewamy masło i olej, wrzucamy wołowinę i smażymy, aż się nieco przyrumieni, potem dodajemy cebulę i smażymy aż się zeszkli, na końcu dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze chwilę
teraz do rondla dodajemy dynię i marchewkę, dolewamy pomidory oraz bulion i dusimy na wolnym ogniu około godziny (aż mięso będzie już miękkie )
na koniec dodajemy paprykę i dusimy jeszcze 15 min, solimy do smaku i gotowe, podajemy w pieczywem lub ryżem, smacznego ;-)
Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowała...
Odsłon: 7743
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2475
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 42
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 195
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2475
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 42
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 195
Składniki
wołowinę (użyłem ligawy) kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, dynię (użyłem odmiany Nelson) obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, marchewkę obieramy i kroimy w talarki, paprykę (użyłem żółtej) oczyszczamy i kroimy w kostkę
w rondlu o grubym dnie rozgrzewamy masło i olej, wrzucamy wołowinę i smażymy, aż się nieco przyrumieni, potem dodajemy cebulę i smażymy aż się zeszkli, na końcu dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze chwilę
teraz do rondla dodajemy dynię i marchewkę, dolewamy pomidory oraz bulion i dusimy na wolnym ogniu około godziny (aż mięso będzie już miękkie )
na koniec dodajemy paprykę i dusimy jeszcze 15 min, solimy do smaku i gotowe, podajemy w pieczywem lub ryżem, smacznego ;-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak w warzywach podany na ryżu
Dania główne
Schab gotowany w majonezie
Dania główne
Pieczarki nadziewane z grilla z piersią z kaczki
Dania główne
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Kurczak w warzywach podany na ryżu
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 42
Schab gotowany w majonezie
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 205