Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozgrzewające danie idealne na długie wieczory ;-)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 263
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3627
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 263
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3627
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
wołowinę (użyłem ligawy) kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, dynię (użyłem odmiany Nelson) obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, marchewkę obieramy i kroimy w talarki, paprykę (użyłem żółtej) oczyszczamy i kroimy w kostkę
w rondlu o grubym dnie rozgrzewamy masło i olej, wrzucamy wołowinę i smażymy, aż się nieco przyrumieni, potem dodajemy cebulę i smażymy aż się zeszkli, na końcu dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze chwilę
teraz do rondla dodajemy dynię i marchewkę, dolewamy pomidory oraz bulion i dusimy na wolnym ogniu około godziny (aż mięso będzie już miękkie )
na koniec dodajemy paprykę i dusimy jeszcze 15 min, solimy do smaku i gotowe, podajemy w pieczywem lub ryżem, smacznego ;-)