Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozgrzewające danie idealne na długie wieczory ;-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7870
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3111
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7870
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3111
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
wołowinę (użyłem ligawy) kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, dynię (użyłem odmiany Nelson) obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, marchewkę obieramy i kroimy w talarki, paprykę (użyłem żółtej) oczyszczamy i kroimy w kostkę
w rondlu o grubym dnie rozgrzewamy masło i olej, wrzucamy wołowinę i smażymy, aż się nieco przyrumieni, potem dodajemy cebulę i smażymy aż się zeszkli, na końcu dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze chwilę
teraz do rondla dodajemy dynię i marchewkę, dolewamy pomidory oraz bulion i dusimy na wolnym ogniu około godziny (aż mięso będzie już miękkie )
na koniec dodajemy paprykę i dusimy jeszcze 15 min, solimy do smaku i gotowe, podajemy w pieczywem lub ryżem, smacznego ;-)