Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolory jesieni powoli pojawiają się za oknem, a jej zapachy i smaki wkraczają do naszych kuchni. Wraz z nimi nadchodzi pora na smakowite i rozgrzewające dania. Dziś przygotowałam dla Was przepis na prawdziwy klasyk – Jesienny Kociołek! To danie, które idealnie sprawdzi się na chłodniejsze dni, gdy potrzebujemy czegoś sycącego i pełnego aromatycznych przypraw. Nie mogę się doczekać, aby podzielić się z Wami tym przepisem, który pozwoli Wam cieszyć się pełnią jesieni w każdym kęsie. Zapraszam do przeczytania pełnej instrukcji przygotowania i wypróbowania aromatycznego Jesiennego Kociołka. Smacznego!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5225
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13385
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5225
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13385
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
Cebule obieramy, kroimy w piórka lub kostkę, dodajemy do garnka z roztopionym masłem. Czosnek obieramy i dodajemy do garnka. Papryczkę chili myjemy i kroimy w plasterki, dorzucamy do garnka razem z nasionkami. Kiełbasę kroimy w plasterki, dodajemy do podsmażonej cebuli. Paprykę i cukinię dokładnie myjemy. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cukinię kroimy w półplasterki, dodajemy do garnka. Pomidory sparzamy wrzątkiem, zdejmujemy skórkę i kroimy je w większą kostkę. Dodajemy do garnka w momencie, gdy papryka jest już półmiękka.
Całość przyprawiamy do smaku solą, paprykami mielonymi i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem ok. 10-12 minut, aż papryki będą całkowicie miękkie (lub krócej, jeśli chcecie chrupkie warzywa). Można posypać posiekaną natką pietruszki i podać z ryżem, chlebem lub zjeść bez dodatków.