Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe kluseczki to doskonała propozycja na podwieczorek lub obiad na słodko. Ich przygotowanie z pewnością nie przysporzy Wam trudności. Kluseczki polane roztopionym masłem lub podsmażoną bułką tartą i cukrem z pewnością zasmakują całej Waszej rodzinie.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Do miski przelej jogurt naturalny, dodaj jajko. Składniki wymieszaj. Następnie do ciasta dodaj szczyptę soli, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Składniki wymieszaj. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie dodaj więcej mąki pszennej. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste, możesz dodać kroplę wody.
W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj pół łyżeczki soli.
Kluseczki formuj łyżeczką i wrzucaj na gotującą się wrzącą wodę. Gotuj przez około 2 minuty od momentu wypłynięcia kluseczek na powierzchnię.
Jogurtowe kluseczki serwuj polane masłem i oprószone cukrem lub z bułką tartą podsmażoną na maśle i owocami.