Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe kluseczki to doskonała propozycja na podwieczorek lub obiad na słodko. Ich przygotowanie z pewnością nie przysporzy Wam trudności. Kluseczki polane roztopionym masłem lub podsmażoną bułką tartą i cukrem z pewnością zasmakują całej Waszej rodzinie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Do miski przelej jogurt naturalny, dodaj jajko. Składniki wymieszaj. Następnie do ciasta dodaj szczyptę soli, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Składniki wymieszaj. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie dodaj więcej mąki pszennej. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste, możesz dodać kroplę wody.
W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj pół łyżeczki soli.
Kluseczki formuj łyżeczką i wrzucaj na gotującą się wrzącą wodę. Gotuj przez około 2 minuty od momentu wypłynięcia kluseczek na powierzchnię.
Jogurtowe kluseczki serwuj polane masłem i oprószone cukrem lub z bułką tartą podsmażoną na maśle i owocami.