Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski na bazie mojego przepisu budyniu jogurtowego.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4206
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11512
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6585
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5512
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13631
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4206
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11512
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6585
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5512
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13631
Składniki
Z podanych składników ugotować budyń. Odstawić na chwilę aż masa lekko ostygnie. Dodać mąkę, zmiksować. Ciasto powinno mieć taką konsystencje, żeby łyżka stanęła.
Kłaść łyżką kluski na gotującą wodę. Gotować 3 minuty od momentu zagotowania.
Podawać z przesmażoną na maśle bułką. Ja jeszcze posypuję odrobiną cukru trzcinowego. Kluseczki są miękkie i delikatne. Dzieci uwielbiają.