Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski na bazie mojego przepisu budyniu jogurtowego.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Składniki
Z podanych składników ugotować budyń. Odstawić na chwilę aż masa lekko ostygnie. Dodać mąkę, zmiksować. Ciasto powinno mieć taką konsystencje, żeby łyżka stanęła.
Kłaść łyżką kluski na gotującą wodę. Gotować 3 minuty od momentu zagotowania.
Podawać z przesmażoną na maśle bułką. Ja jeszcze posypuję odrobiną cukru trzcinowego. Kluseczki są miękkie i delikatne. Dzieci uwielbiają.