Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zjeść coś dobrego i się nie narobić? Pieczone kacze udka z sosem z porto i żurawiny . Przygotowanie tego dania zajmie kilka minut,a resztę pracy wykona za nas piekarnik. Polecam na świąteczny obiad i nie tylko
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1738
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5282
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1783
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1738
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5282
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1783
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Udka natrzeć solą i pieprzem. Na dno naczynia do zapiekania położyć z grubsza posiekane ząbki czosnku i gałązki tymianku, na wierzchu ułożyć kacze nogi. Podlać chlustem wody i wstawić do piekarnika na około godzinę.
W rondelku zagotować porto z sokiem pomarańczowym, dodać konfiturę żurawinową.
Naczynie z kaczką wyciągnąć z piekarnika, usunąć większość wytopionego tłuszczu (można użyć do pieczenia ziemniaków), wlać gorącą mieszankę soku z porto i ponownie wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut, żeby mięso się upiekło a sos zredukował.