Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie miesne, do tego koniecznie "kluski slaskie wg Ewy" :-)) i czerwona kapustka zasmazana. jest troche z tym pracy, ale na pewno warto potem delektowac sie dobrym jedzeniem
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Kaczke dokladnie myjemy, osuszamy, dzielimy na porcje, oproszamy Kucharkiem i papryka. Odstawiamy na godzinke do lodowki.
na dno gesiarki nalewamy 3 lyzki oleju, wkladamy porcje kaczki, pokrojony na plasterki czosnek i pokrojona w piorka sympatyczna cebulke. najpierw obsmazamy z obu stron, nastepnie podlewamy woda. Dodajemy duza lyzke zurawiany i dusimy na plycie pod uchylonym przykryciem ok 1 godziny 10 minut. W czasie duszenia uzupelniamy wode oraz w polowie czasu obracamy porcje miesa.
Bardzo smaczne wraz z kluseczkami slaskimi wg Ewy, ktore serdecznie polecam :-) Do tego sos mysliwski - pycha.
Zdjecie glowne wyszlo troche ciemne, ale juz nic sie nie da z tym zrobic, bo kaczka zostala zjedzona :-((